Algyői Fehér Ignác Általános IskolaA 2010/2011-es tanév rendjeA 2010/2011-es tanév első tanítási napja: 2010. szeptember 1. (szerda), az utolsó tanítási napja:    2011. június 15. (szerda).
Az első félév zárása: 2011. január 14.

Őszi szünet: 2010. november 2-5. (a szünet előtti utolsó tanítási nap október 29., a szünet utáni első tanítási nap november 8.)

Téli szünet: 2010. december 23.–2011. január 3. (a szünet előtti utolsó tanítási nap december 22., a szünet utáni első tanítási nap 2011. január 4.)

Tavaszi szünet: 2011. április 21-26. (a szünet előtti utolsó tanítási nap április 20., a szünet utáni első tanítási nap április 27.)

Tanévnyitó ünnepség: 2010. szeptember 1. (szerda) 8.00 óra, Fehér iskola (Kastélykert u. 59.)

Nyári ügyelet az iskolában:    augusztus 23-tól minden nap munkaidőben

Javító vizsga időpontja: 2010. augusztus 25. 8.00 óra, Fehér iskola    

 

T Á J É K O Z T A T Á S

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az időpontok tájékoztató jellegűek!

2010. augusztus 23-tól, a z iskola hirdetőfelületein megtekintetők a pontos dátumok.

Tankönyv árusítás: a tankönyvcsomagok pontos árát is a fentebb említett időpontban tudjuk pontosan megmondani

Várható időpontja:

  • 2010. augusztus 25. szerda 8.00-17.00 óráig

  • 2010. augusztus 26. csütörtök 9.00-16.00 óráig

Helye:

  • Alsó tagozat ( 1-4. évfolyam): Zöld iskola, Kosárfonó u. 16.

  • Felső tagozat ( 5-8..évfolyam): Fehér iskola, Kastélykert u. 59.

 

Ebédbefizetés: Fehér Iskola, Kastélykert u. 59.

  • 2010. augusztus 25. szerda 8.00-17.00 óráig
  • 2010. augusztus 26. csütörtök 9.00-16.00 óráig

Bővebben: Tajekoztatas 2010. aug.

 

Ebédfizetés, 2010. június2010.június 2-án, szerdán 7.00-17.00 óráig

A GAZDASÁGI IRODÁBAN

Pénztárzárás miatt 15.00-15.20 között a befizetés szünetel!


Felhívjuk a tisztelt Szülők figyelmét az időpontok
PONTOS betartására!

Bővebben: Ebédfizetés, 2010. június

 

Megyei szintű természetismereti vetélkedő az Algyői Általános Iskolában (2010. 05. 07.)

Madarak és Fák Napja
Megyei szintű természetismereti vetélkedő az Algyői Általános Iskolában

Iskolánk hagyományainkhoz híven, ebben a tanévben már 10. éve szervezte meg az alsó tagozatos tanulók részére a „Csak együtt létezhetünk” címmel meghirdetett megyei szintű természetismereti vetélkedőt, mely a Madarak és Fák Napjához kapcsolódott.
Csongrád megye általános iskolából 17 csapat nevezett.
Minden csapat előzetes feladatként bemutatkozásra készült az év fájából az ezüst hársból és az év madaraiból a fecskékből: partifecske, füsti fecske, molnár fecske. A csapatok nevüket kitűzőként hozták. A komplex természetismereti verseny keretében sokrétű, színes feladatok vártak a gyerekekre.
Versenyünkre jól felkészült csapatok érkeztek, melyet az eredmények támasztanak alá:

Bővebben: Megyei szintű természetismereti vetélkedő az Algyői Általános Iskolában (2010. 05. 07.)

 

Víz Világnapjától a Föld Napjáig (2010.)A Víz Világnapjától a Föld Napjáig tartó egyhónapos rendezvénysorozatunk központi témája ebben az évben is az „Energia”. Ezúton köszönjük az óvodásoknak a színvonalas munkákat!
Hagyományainkhoz híven a családoknak is volt lehetősége pályamunkák elkészítésére.
Az óvodások, a családok és az osztályközösségek munkáiból kiállítást rendeztünk a Sárga iskola folyosóján, amelyet a tanév végéig minden kedves érdeklődő megtekinthet.
Felhívjuk a családok figyelmét, hogy május végéig szívesen várjuk további pályamunkáikat (makett, plakát, vers, társasjáték stb. formában), amelyeket a tanévzáró ünnepségen kerülnek díjazásra.

Bővebben: Víz Világnapjától a Föld Napjáig (2010.)

 

II. Dél-alföldi Zöld Diákparlament Csongrádon (2010.)Április 23-án Csongrádon voltunk a Dél-alföldi Zöld Diákparlament II. ülésén. Az Algyői Általános Iskola szervezésében – a régióban először – egy évvel ezelőtt került sor a regionális diákparlament megrendezésére, melynek témája „Energiaválság zöld Diákszemmel” volt. Az idei évben három csongrádi ökoiskola, az Ének-Zenei Általános Iskola, a Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola és a Bársony István Mezőgazdasági Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium közösen szervezte meg a dél-alföldi régió általános és középiskolái számára a diákparlamentet. Együttgondolkodásra hívták a diákokat a Biodiverzitás, valamint a Föld, víz, levegő növény- és állatvilág védelme témákban. A diákparlamentet a rendező három iskola vezetője, valamint Csongrád alpolgármestere nyitotta meg beszédével. Kutasi Levente, a diákparlament elnöke felelevenítette az egy évvel ezelőtt történteket, majd a résztvevők három szekcióban: Föld, Levegő és Víz szekciókban kezdhették el a munkát. Minden szekcióban elmondtuk a felmerült, észlelt problémákat, amelyek megoldására javaslatokkal éltünk. A diákparlament lezárásaként a csongrádi iskola előtti parkban elültettük közösen az év fáját, az ezüst hárst.

Molnár Krisztián 7.b osztályos diákképviselő

 

Költészet napja az Algyői Általános Iskolában (2010.)


Hazánkban 1965 óta minden évben, József Attila születésnapján, április 11-én ünnepeljük a költészet napját. A hagyomány szerint ezen a napon nemcsak az említett neves költő versei hangoznak el, hanem más versírók remekműveivel is megismerkedhetünk. A 105 éve született művész tiszteletére iskolánk április 12-én tartott megemlékezést. Az érdeklődő tanulók József Attila életével ismerkedhettek meg, majd felvételről meghallgattak néhány verset Latinovits Zoltán előadásában. Petőfi Sándor Pató Pál úr megzenésített változatának megismerése után Tóth Adrienn 5.a, Fendrik Klaudia 6. és Szűcs Lilla 7. b osztályos tanulók mondták el kedvenc versüket. A délutánt Petőfi Sándor János vitézére épülő interaktív társasjáték zárta.

 

Újra elnyertük az ökoiskola címet !!! (2010.)Iskolánk újabb 3 évre, 2013-ig elnyerte az Ökoiskola címet! Az Ökoiskola Cím azoknak az iskoláknak illetve iskolák munkájának a legmagasabb szintű állami elismerése, amelyek iskolafejlesztési, pedagógiai munkája kiemelkedően magas színvonalon képviseli a környezeti nevelés, a fenntarthatóság pedagógiája értékeit.
Miben különbözik egy ökoiskola a többi iskolától? Egy ökoiskola abban különbözik egy átlagos iskolától, hogy nemcsak a tanításban érvényesülnek a környezeti nevelés, a fenntarthatóság pedagógiájának elvei, hanem az iskolai élet minden területén; az iskola működtetése terén éppúgy, mint a gyerekek étkeztetése vagy a táborok szervezése során. A helyi közösség több szálon kapcsolódik az iskolai munkához. A helyi környezeti értékek és gondok részét képezik az iskola pedagógiai munkájának, a helyi pedagógiai programba beágyazottan.   

Iskola Zöld Munkaközössége

 

46. oldal / 50