Napközis köszöntő 2009

Kedves Szülők, kedves Gyerekek!

A napközis nevelők nevében szeretettel köszöntöm Önöket, Titeket a 2009/2010-es tanév kezdetén! Bízunk abban, hogy a nyári szünet mindenki számára élményekben gazdag, igazán pihentető programokkal teli kikapcsolódást jelentett, és mindannyian – kicsik és nagyok egyaránt – érdeklődve várjuk, hogy a tanuláson kívül milyen izgalmas programok várnak ránk ebben az évben.
A napközi otthon programja az idén is minden hónapban egy-egy téma köré szerveződik. Szeptember az újrakezdés, beszoktatás, egymásra hangolódás időszaka. Éppen ezért ennek a hónapnak az „Újra együtt” címet adtuk. Minden napközis csoport fő tevékenysége e projekten belül a játék volt, mely játékok segítségével mi, csoportvezetők elsődleges célként a gyerekek beilleszkedésének segítését, szorongásaik oldását, önbizalmuk fejlesztését, mások értékes tulajdonságainak elismerését tartottuk szem előtt.
A projektzáró délutánját szeptember 25-én, pénteken rendeztük meg, itt minden csoport megmutathatta azokat a „produktumokat”, melyeket Újra együtt hoztak létre. Ezen kívül sor került még a csoportok által legjobban kedvelt közösségépítő játékok bemutatására, a IV. csoport pedig egy saját maguk által írt mesével: egy bábelőadással örvendeztetett meg minket.  
Bízunk benne, hogy egész tanévben ilyen jókedvűen, vidáman tudunk majd együtt dolgozni és reméljük, hogy a komoly tanulás mellett lesz időnk az önfeledt játékra is, melynek segítségével igazán összetartó, egymást segítő közösségek alakulhatnak ki!

Csepreginé Kis Nóra
napközis nevelő