Dél-Alföldi Regionális Ökoiskola találkozó Algyőn (2009. okt.)

2009. október 12-én az őszi ökoiskola találkozónkon, 14 ökoiskola 32 pedagógusa képviselte magát az Algyői Általános Iskola Zöld iskola épületében, melynek témái:                     1. az Algyői Általános Iskola KEOP 6.1.0/B nyertes pályázatának ismertetése; 2. Körlánc Országos Egyesület Ökoiskola Munkacsoportja munkatervének összeállítása; 3. a Dél-alföldi Zöld Diákparlament helyszínének megbeszélése.

Az összejövetelen Iván Zsuzsanna, az Algyői Általános Iskola igazgatónője üdvözölte a megjelenteket, majd tájékoztatta őket az algyői iskola nyertes Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) 6.1.0/B–2008-0022 azonosítószámú pályázat keretében megvalósuló „Első lépés a fenntartható háztartások felé – regionális képzés és kampány” projektjéről. A pályázat főbb területei: kérdőívezés és azok kiértékelése, tájékoztató kiadvány készítése, előadások bemutatókkal a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület és a Kiskunsági Nemzeti Park szakembereinek közreműködésével, bemutatók órák az Algyői Általános Iskola pedagógusaival és vetélkedők szervezése.

A Dél-alföldi Zöld Diákparlament első ülését az Algyői Általános Iskola 2009. március 28-án rendezte meg, a második ülését a csongrádi Ének-Zenei Általános Iskola 3 csongrádi iskolával közösen valósítaná meg 2010. április 23-án. Ezen a napon – az algyői iskola Madarak és Fák Napja megyei természetismereti vetélkedőhöz hasonlóan – 5-6. évfolyamos diákoknak Föld-Víz-Levegő vetélkedőt is terveznek.

Az előző tanévben a dél-alföldi régió ökoiskoláiból megalakult a Körlánc Országos Egyesület Ökoiskola Munkacsoportja. A fenti rendezvényeket, előadásokat, továbbképzéseket a munkacsoport beépíti a munkatervébe.

A következő ökoiskola találkozó 2010. január végén várható.

Szivacski Angéla szervező pedagógus