Hirdetés
<<  Augusztus 2017  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés


Üzemlátogatás: Hulladékválogató, 2010. ápr. 01.

 

Terepi programokról

Az Algyői Általános Iskola KEOP 6.1.0/B-2008-0022 azonosítószámú pályázata keretében megvalósuló „Első lépés a fenntartható háztartások felé – regionális képzés és kampány” részeként az érdeklődőknek áprilisban három terepi programot kínáltunk.

Április 1-jén terepi programon vettünk részt - a térségből közel százan - a Fehér-tónál, majd a sándorfalvi Szemétválogató Üzemben.
A Fehér-tónál gyönyörködhettünk különleges madárfajokban, mint például a nagykócsag, a szürke gém, a bakcsó, a barna réti héja, a kanalas gém.
Az üzemben az előző program kontrasztját, szeméthegyeket, és sok-sok fáradságos munkát figyelhettünk meg. Megtudtuk, hogy sajnos a lakosság még nem állt rá a szelektív hulladékgyűjtésre, ezért az üzemben teszik meg ezt az ott dolgozók, akiknek őszinte köszönet és elismerés ezért a munkáért. Az üveget, papírt, alumíniumot feldolgozó üzemekbe szállítják a válogatás után. A helyi biogáz telep annyi áramot termel, ami ellátja az üzemet. A zöld hulladék feldolgozó üzem nagyon jó minőségű virágföldet állít elő.

 

 

 

 


 

MEGHÍVÓ

Az Algyői Általános Iskola – a KEOP 6.1.0/B–2008-0022 azonosítószámú pályázat keretein belül

üzemlátogatást szervez 2010. április 1-én a Regionális Hulladéklerakó Telep Válogatóüzemébe.

Találkozó: 2010. április 1. 9:30-kor az Algyői Általános Iskola Algyő, Kastélykert u. 59. számú épülete előtt.


Program: üzemlátogatás 2 turnusban a sándorfalvi úti Válogatóüzemben

. Kiegészítő programként rövid madarász-túra a szegedi Fehér-tón (a két busz csapata egymást váltja az üzemben és a madarász-túrán). Visszaérkezés: kb. 14:00 órára Szegedre, illetve az Algyői Általános Iskolához.
Innivalót, uzsonnát, szükség esetén esőkabátot javasoljuk hozni. Mivel a résztvevők száma korlátozott, kérjük, hogy minden csoport, egyéni látogató jelezze részvételi szándékát e-mailben. A csoportoktól kérjük előzetesen a   várható létszámot is. A részvétel ingyenes.
Képet kapunk az energetikai hasznosítás lehetőségeiről,  biológiai szennyvíztisztításról, hulladék-lerakásról. Megismerjük a szelektív hulladékgyűjtés utóválogatási folyamatát, az újonan létesült üzemegységeket, melyek lehetővé teszik a szerves anyagok, építési törmelékek szakszerű kezelését, hasznosítását. A délelőtt folyamán megértjük a hétköznapi életünk során használt anyagok és az energiafelhasználás összefüggéseit, megismerjük az anyagok teljes életútjának energiaigényét.


A tanév 2. felében még 3 túrát szervezünk; a programsorozat lezárásaként egy vetélkedőn várjuk a terepi kirándulásokon részt vett vevő tanulókat, aho lszámot adhatnak megszerzett tudásukról. A vetélkedő tanév végén kerül megrendezésre.

További információ:
Ábrahám Krisztián +3630/6380-297 Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Kiskunsági NPI
Iván Zsuzsanna Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Algyői Általános Iskola