Regionális Ökoiskola találkozó Algyőn (2010. márc. 05.)Március 5-én az Algyői Általános Iskola az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézettel közösen  Dél-alföldi Ökoiskola találkozót szervezett iskolánkban. A találkozón a dél-alföldi ökoiskolák 47 pedagógusa képviselte magát. A Kiskunsági Nemzeti Park, az SZTE Füvészkert, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark és az Educatio Kht. Esélyegyenlőségi szakemberei is ellátogattak hozzánk.
Az összejövetelen Iván Zsuzsanna, az Algyői Általános Iskola igazgatónője üdvözölte a megjelenteket, majd iskolánk tanulói a Mit tehetnék érted? című dallal köszöntötték a vendégeket, a gyerekeket felkészítette Szivacski Angéla.

Az Algyői Általános Iskola Zöld épületében a meghívott előadók Dr. Nahalka István kandidátus, oktatáskutató és Dr. Varga Attila, az ökoiskola hálózat koordinátora tartották meg az előadásukat, melynek témái:
1.    Öntsünk tiszta vizet a pohárba! (Legalábbis próbáljuk meg!)
Az előadó, Dr. Nahalka István a szegregáció és az integráció dilemmáját vetette fel, illetve a pedagógiai munka hatásrendszerének átalakításával kapcsolatos teendőket fogalmazta meg.
2.    Az új ökoiskola kritériumrendszerről bővebb tájékoztatást Dr. Varga Attila nyújtott.
Az előadásokat szakmai megbeszélés követte, az észrevételeket, a felmerülő kérdéseket beszélték meg és az aktuális programokról kaptak információt a résztvevők.

Szivacski Angéla Ökoiskolák Munkacsoport vezetője