Dél-alföldi Zöld Diákparlament

Kedves Kollégák és Diákok!

 

Az Algyői Általános Iskola diákjai és pedagógusai szeretettel meghívnak Benneteket valamint intézményetek Zöld Diákparlamenti képviselőit a Dél-alföldi Zöld Diákparlament első ülésére.

Ideje: 2009. március 28., szombat, 10 óra

Helye: az Algyői Faluház (6750 Algyő, Búvár u. 5.)

Célunk, hogy a Zöld Diákparlament legyen a felelős együttgondolkodás helyszíne, ahol a diákok megfogalmazhatják természeti és épített környezetük megőrzésére vonatkozó javaslataikat. A képviselők által elfogadott határozatot az Algyői Általános Iskola továbbítja a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumnak, az Oktatási és Kulturális Minisztériumnak, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézetnek, Dr. Varga Attilának, az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségnek. Szeretnénk, ha ti pedig eljuttatnátok a saját településetek önkormányzatához.

Diákparlamentre várjuk:

a) egy alsós és egy felsős képviselőt

b) 2 középiskolás tanulót

c) kísérő nevelőt.

Kérünk benneteket, hogy készítsetek iskolátok profiljáról egy 50x70 cm-es plakátot, valamint a résztvevő diákoknak egy-egy kitűzőt, amelyet később is fel tudnak használni. Az elkészített plakátokból a helyszínen kiállítást rendezünk.

A mellékelt Jelentkezési lapot kérjük, hogy 2009. március 6-ig juttassátok nekünk vissza.

Tervezett programunk:

- Megnyitó 10 órakor

- A diákparlament elnökének elfogadása - mi javasoljuk Kutasi Leventét, iskolánk volt diákját. Jelenleg egyetemi hallgató, az Algyői Zöld Diákparlament diákpolgármestere, a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület tagja.

- Iskola-, települészászló behozatala, és fogadalomtétel a zászlónál

 

Fogadalom szövege:

„Én …………, a Dél-alföldi Regionális Zöld Diákparlament tagja, ünnepélyesen fogadom, hogy óvom és védem a régió és a településem értékeit. Tisztelem és becsülöm természeti és épített környezetünket. Felelős vagyok tetteimért, vállalom cselekedeteim következményeit. Igyekszem minél több ismeretet szerezni, és úgy élni, hogy példát mutassak a környezetemben élőknek.”

 

- Jegyzőkönyvvezető (jelöltünk Koczka Ágnes, iskolánk könyvtárosa), valamint 2

diákhitelesítő megválasztása

- A Dél-alföldi Zöld Diákparlament Működési Szabályzatának elfogadása

- A résztvevők rövid bemutatkozása

- Öko-házat építünk. - Energiahatékonyság ábrázolása a drámapedagógia eszközével. Előadják az Algyői Általános Iskola 8.b osztály tanulói, felkészítő tanáruk Malustyik Mihályné.

- Energiaválság zöld diákszemmel. – Véleménycsere az energiaválságot kiváltó, fenyegető tényezőkről. Megoldási javaslatok meghallgatása. Problémafelvető gondolatokat és megoldási lehetőségeket előzetesen is küldhettek az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. vagy Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre.

- A határozat elfogadása, majd átadása a meghívott vendégeknek.

- Faültetés a Dél-alföldi Zöld Diákparlament első ülése alkalmából.

 

Előzetes feladatok:

1. A Dél-alföldi Zöld Diákparlament logójának megtervezése, és eljuttatása az Algyői Általános Iskolába.

2. Ha szükségesnek látjátok, a Zöld Diákparlament képviselőinek felkészítése az energiaválság témában.

Amennyiben kérdés merül fel, kollégáink szívesen segítenek:

Iskola száma: 62 /517 192

Szivacski Angéla 06/30-324-5993

Hegyi Gabriella 06/30-336-9850

Iván Zsuzsanna 06/30-336-9848.

 

 

A jelentkezési lapot 2009. március 6-ig várjuk e-mailen: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. vagy Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. vagy faxon 62/517-192 vagy használja Online jelentkezési lapunk.

 

Letölthető jelentkezési lap

Online-jelentkezési lap