Karácsonyi vásár, 2010.

 

Algyői Karácsonyi Vásár

A Szeged környéki embereknek, Algyőről már nemcsak az isteni ételeket kínáló Algyői Halászcsárda jut eszükbe, hanem a JAM és az Algyői Általános Iskola, illetve az ökoiskolák által, immáron negyedik éve megrendezésre kerülő Dél-alföldi Régiós Karácsonyi Vásár is.

Az idei vásáron résztvevő csapatok, a hagyományhoz illően, igazán kitettek magukért! Mosolygós, angyalarcú kisdiákok ezer féle karácsonyi termékkel, csodálatos színpadi bemutatókkal, előadásokkal várták a vendégeket és a vásárlóközönséget. Aki eljött, biztos, hogy nem unatkozott!

És nem unatkoztak a csapatok sem, hiszen a vásár közben, nemcsak a vevőkkel voltak elfoglalva, hanem az egymás közötti versennyel is. Négy kategóriában lehetett elnyerni a legjobbnak járó díjat.

A „Legjobb eladó” kategóriában a hazai, algyői diákvállalkozások emelkedtek ki, és tőlük is a leghatékonyabb eladói munkát a Gyevi Felső 8.b. vállalkozása teljesítette. A vásár ideje alatt süteményes tálcákkal kezükben jártak az emberek között, egyrészt a süteményt, mint saját készítésű terméket árusítva, másrészt a közönség figyelmét a standjukra irányítva. És itt még nem ért véget a kreatív eladói technikák felsorakoztatása. Legpompásabb terméküket, egy mézeskalács házat úgy próbálták eladni, hogy rendeztek egy mini árverést.

A „Legszebb stand” díját a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola Móricka csapata nyerte el. Kifogástalan díszítéssel, kifogástalan helykihasználással, kifogástalan elrendezéssel találkozhatott az, aki a standot megcsodálta. Igazi művészi alkotás volt maga a „kirakat” is.

A „Legötletesebb terméket”, egy karácsonyhoz méltó, arany ruhába öltöztetett, tésztából készült angyalka nyerte el. A karácsonyfadíszként is tökéletesen funkcionáló apró ajándék, a Gyevi Alsó 4. osztályának volt köszönhető.

A „Legjobb diákvállalkozás” címet, mint a régióban már sokadszor, a szegedi Tabán Általános Iskola ÚJ(RA)FINÉRIA csapata nyerte el. Ezen persze nincs mit csodálkozni, hiszen már több éve együtt tevékenykedő, évente számos vásárban megjelenő diákvállalkozásról van szó, akik tapasztalatukra és felhalmozott tudásukra építve, igazi üzleti profizmussal szolgálták ki vevőiket.

Fantasztikus vásár volt! Erről főként az Algyői Általános Iskola pedagógusai, élükön Hegyi Gabriella és Szivacski Angéla tanárnővel, gondoskodtak. Ilyen tökéletes szervező munka nélkül, csak pusztán látványos díszes csillogás lett volna, minden érzelmi és szellemi töltés nélkül. Így viszont teljes egész volt minden!

Ilyen szenzációs karácsonyi hangulatot kívánok mindenkinek!
Szekeres Sándor – projekt koordinátor

 

 


 

Szeretettel meghívjuk Önt

2010. december 14-én 14.30 - 17 óráig

a  Faluházban megrendezésre kerülő

KARÁCSONYI VÁSÁRUNKRA.

Vendégeink:

  • Dél-alföldi ökoiskolák diákjai
  • Dél-alföldi JAM diákvállalkozásai


Programjaink:

  • a gyerekek által készített karácsonyi díszek, ajándékok vására
  • kézműves foglakozások a helyszínen
  • a vendégek és az algyői diákok hangulatos színpadi előadásai


Az iskola diákjai