V. Régiós karácsonyi vásár az iskolában, 2011.

 

 

Hagyományos karácsonyi vásárunkat december 13-án első alkalommal rendeztük meg az új iskolánkban. A Junior Achievement Magyarország (JAM) és az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola meghívását az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő vásárunkra a dél-alföldi régió ökoiskolái és JAM diákvállalkozásai fogadták el.


Vásárunkon részt vett:

 

  • a szegedi Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény,
  • a szegedi SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola, a szegedi Bonifert Domonkos Általános Iskola,
  • a szegedi KarolinaÓvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény,
  • a Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény,
  • a kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola,
  • az orosházi Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpont
  • és az orosházi TMKIT Vörösmarty Mihály Tagintézmény.

A vásárt Iván Zsuzsanna az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola igazgatója és Szekeres Sándor a JAM munkatársa nyitotta meg.
A rendezvényt karácsonyi műsor színesítette: citerán játszottak a Gyevi Ördögfiókák: Tóth Vanessza és Demecs Bálint 5. osztályosok Gál Tibor vezetésével, a kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola diákjai tánccal kedveskedtek. Az algyői iskola 7.b osztályos tanulói modern tánccal szórakoztatták a közönséget, felkészítő tanáruk Kakuszi Ildikó. Rendezvényünkön az ünnephez méltó, igényes alkotások között találhattuk meg a karácsonyi ajándéknak vagy az ünnepi dekorációnak valót. Az algyői iskola diákjai, szülei és pedagógusai eredeti kézműves technikával készült portékáikat árusították. A vendégeket meleg teával, szendvicsekkel és finom házi süteményekkel várta a 7.b osztály a büfében. Az aulában táncra is perdülhettek a vendégeink: először Újváriné Lőrincz Tünde vezetésével a samba lépéseit próbálhatták ki, majd a lépéskombinációkból szép koreográfia is kialakult. Ezt követően Hegedűs Edit és Tóth Gábor vezetésével moldvai táncház kerekedett ki az algyői Szivárvány Óvoda ovisaival együtt.

A vásáron a JAM-es zsűri: Annus Melinda, Gergely Orsolya, Zsemberi Mihály és Szekeres Sándor díjazta a diákvállalkozásokat.
A legkisebbek szerezték meg a legnagyobb elismerést! A vásár legjobb diákvállalkozása az 1.a osztály lett az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolából, osztályfőnökük Süli Zsuzsanna.
A vásár legszebb standja címet az ÚV Kft. diákjai nyerték a szegedi Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményből.
A leghatásosabb marketingmunkával az 5. osztály dicsekedhetett az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolából, osztályfőnökük Ficsór Barnabás.
A vásár legötletesebb terméke címet a GreenGirls Kft. szerezte meg az orosházi Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpontból.

A karácsonyi vásár végén gratuláltunk Gergely Orsolyának, a Junior Achievement Magyarország JAM ügyvezető igazgatójának abból az alkalomból, hogy idén munkája elismeréseként Presztízs díjat kapott.

 

Hegyi Gabriella szervező pedagógus