"Biztonságos Böngészés Program" előadás, 2012.

Tisztelt Szülők!

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola szeretettel várja Önöket az alábbi előadásra:

Téma: Az internethasználat veszélyei gyermekeinkre nézve

Előadó:Schiroky Vilmos, a „Biztonságos Böngészés Program”elnöke

Időpontja: 2012. január 25. szerda, 16.30 óra

Helye: Algyői Fehér Ignác Általános Iskola, Sport u. 5.

 

Ma már nem szorul különösebb magyarázatra, hogy az internet valóban ablak a világra, a legkülönfélébb információk elérését teszi lehetővé mindenki számára. Nem is tudnánk az életünket internet nélkül elképzelni.

 

Az internet felfedezése egyre fiatalabb korban kezdődik, amely egyrészről üdvözlendő, másrészt viszont rengeteg veszélyt rejt magában, hiszen a gyerek naivan és védtelenül, nem kívánt hatásoknak kitéve használja a világhálót.

 

Sajnos számokra lefordítva is az a szomorú igazság, hogy gyermekek zaklatása az interneten világszerte rohamosan növekszik.

 

Minden felelős szülőnek, felnőttnek és valamennyi, a jövő generációjával törődő cégnek illetve szervezetnek erkölcsi kötelessége, hogy a gyerekeket megvédje az internet káros hatásaitól és ezzel párhuzamosan néha bizony önmaguktól is. A gyerekek tájékozatlansága és gondatlansága miatt több millió kép kerül fel az internetre naponta tartalom ellen¬őrzés nélkül, a gyermeki és nem kontrollált kíváncsiság pedig idegenekkel történő találkozásokat is szül.

 

Az előadás során megismerkedhetnek az internet veszélyeivel és annak megelőzési módjaival.