sikerek a Kazinczy-versenyen, 2012.

Siker a Kazinczy szépkiejtési versenyen

 

Iskolánkat a kistérségi Kazinczy szépkiejtési versenyen 4 tanuló képviselte: Bezdán Mihály 3.a , Péter Fanni 3.a, Gyurcsik Andrea 4.a és Bukor Anna 4.b. Gyurcsik Andrea 4.a osztályos tanulónk II. helyezést ért el és továbbjutott a megyei fordulóba, Bukor Anna 4.b osztályos tanulónk III. helyezést ért el.

 

Országos Kazinczy-versenyre jutott be iskolánk tanulója

 

A magyar kultúra napja alkalmából rendeztük meg a „Szép magyar beszéd” (Kazinczy-) verseny iskolai fordulóját. A Mórahalmon tartott területi fordulón az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolát az 5-6. osztályos kategóriában Horváth Laura 5., a 7-8.-os korcsoportban Szekeres Dzsenifer 8. osztályos tanuló képviselte. Szekeres Dzsenifer (felkészítő tanára Papp Leonóra) I. helyezést ért el, így bejutott az országos döntőbe.

A döntőre május 30. és április 1. között került sor, melyre a tíz megyéből hatvanhét versenyző jutott be.

Szekeres Dzsenifer az országos „Szép magyar beszéd” versenyen a Kazinczy-jelvény bronz fokozatát kapta. Gratulálunk, és büszkék vagyunk rá, hogy ily módon öregbítette iskolánk hírnevét!

„Nemesebb és hasznosabb foglalatosság nem lehet, mint a hazai nyelvet a legfőbb tökéletességre vinni.” (Kazinczy Ferenc)

Papp Leonóra humán munkaközösség-vezető