Iskolák egy élő bolygóért, 2012.

Iskolák egy élő bolygóért

 

2012.október- 2013. június

Iskolánk 2012 szeptemberének végén pályázott a WWF által meghirdetett és az ERSTE Foundation által szponzorált „Iskolák egy élő bolygóért” című projektre.
Az együttműködés célja, hogy különböző európai országok tanárainak és diákjainak alapos, mélyreható háttér-információkat nyújtson ökológiailag egymással nagyon szoros kapcsolatban lévő témákról. Ezek a témakörök határoktól függetlenül, minden európai országot közvetlenül érintenek. Ilyen probléma például a Duna helyzete, mely sok országon halad keresztül, vagy az ökológiai lábnyom számítása. A projekt résztvevőinek iskolánként választaniuk kell majd egy témát, amit kidolgoznak, és bemutatnak a többieknek, hogy mindenki tanulhasson belőle. A legfontosabb információkat, a kezdéshez szükséges útmutatót a 2012. okt.22- 27-ig tartandó előkészítő találkozón kapják meg a nyertes pályázók. Magyarországról négy iskola, köztük az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola képviselői, Ficsorné Réti Emese angoltanár és Nyulas Imola 8. a osztályos tanuló is részese lehet ennek az izgalmasnak ígérkező programnak.
Az elkészített projektterméket 2013 júniusában kell bemutatni, ismertetni Romániában. Az iskolák egységesen 200 Eurót kapnak a projektmunkák elkészítéséhez.


Ficsorné Réti Emese
kapcsolattartó