Számolás fénysebességgel, 2012.

Számolás fénysebességgel

A „Kovács Antal Alapítvány, felesége Vitéz Berta emlékére” elnevezésű alapítvány egy zárt, közhasznú magánalapítvány. Kovács Antal tanár úr azzal a céllal hozta létre, hogy támogassa az algyői tehetséges gyermeke­ket, hogy azok minél több versenyen vehessenek részt. Emellett célul tűzte ki azt is, hogy juta­lomban részesítse azokat a tanulókat, akik az adott tanévben telje­­sít­ményükkel kiemelkedő eredményt értek el.

Tóni bácsi találkozóra hívta az előző tanévben jutalmazott diákokat. Az összejövetelen az algyői diákok műsorral kedveskedtek neki. Majd a tanár úr bemutatta fejszámoló művé­szetét, mellyel nem csak a gyerekeket varázsolta el, de az ott lévő szülők és pedagógus kollé­gák ámulattal csodálták Tóni bácsi szellemi frissességét. A találkozó végén tanár úr vendégül látta a résztvevőket.

Külön köszönet illeti az algyői iskola igazgatónőjét és pedagógusait, akik a rendezvény megszervezésében és lebonyolításában segítettek.

Horváthné Kunstár Andrea

a „Kovács Antal Alapítvány, felesége Vitéz Berta emlékére” kuratórium elnöke

 

Abban a megtiszteltetésben volt részünk, hogy a Kovács Antal Alapítvány szervezésében az iskolánk egykori tanárával, Tóni bácsival ismerkedhettünk meg. Megmutatta ügyességét, és elképesztő számolásával elkápráztatott minket. A gyerekek úgy figyeltek, mint még soha, hogy hátha elleshetnek valami furfangosságot tőle. Feladatokat oldottunk meg együtt, mesélt nekünk az új, kidolgozott szorzási módszeréről. Megta­pasztalhattuk, hogy Tóni bácsival még a számológépeink sem vehetik fel a versenyt. Csodálatos volt a matematika világában a vele való barangolás. Azt hiszem Tóni bácsinak is nagy örömet szerzett, hogy újra (még ha rövid időre is) visszatérhetett a diákok közé.

Kertész Tekla 4.b osztályos tanuló