IV. korcsoportos diákolimpiai futsal országos döntő

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a IV. korcsoportos diákolimpiai futsal országos döntőt, amelybe Csongrád megyéből az algyői Fehér Ignác Általános Iskola csapata jutott be. Makra Zsolt tanítványai ugyan nem jutottak tovább csoportjukból, de hasznos tapasztalatokkal térhettek haza Zalaegerszegről.


A Csongrád megyei döntőben a legjobbnak bizonyuló algyői Fehér Ignác Általános Iskola csapata jutott be az IV. korcsoportos diákolimpiai futsal országos döntőjébe. Az algyőiek a C csoportba kaptak besorolást, ahol a Péccsel, a Kecskeméttel, a Csanádi Árpád KSI-vel, illetve a Dunakeszivel mérkőztek meg.

A hétvége mindkét napján zajló döntőn a csoportmeccsek nyitányaként a Ferencvárosban, a Vasasban és az MTK-ban futballozó fiatalokkal felálló Csanádi Árpád Iskola ellen 3-0-s vereséget szenvedtek az algyőiek, majd a Pécstől úgy kaptak ki 2-0-ra, hogy az első és az utolsó percben talált be az ellenfél. A harmadik meccsen hiába vezettek kétszer is a Kecskemét ellen, a végén egyenlítettek a hírös városiak, majd a zárómérkőzésen 4-2-re a Dunakeszi bizonyult jobbnak. Ezzel az eredménnyel végül a selejtezőkkel együtt a 630 csapatos mezőnyből a 19. helyet szerezték meg összetettben az algyőiek.

„Azt gondolom, tisztességesen helyt álltak a srácok, nem szenvedtek nagy különbségű vereséget. Játékban partiban voltunk a nagyobb merítési lehetőségekkel rendelkező iskolákkal szemben is. Végül a 19. helyet szereztük meg, a Gyöngyöst sikerült megelőzni, szerintem ez egy kifejezetten jó eredménynek számít Algyő viszonylatában. A Pécs és a Kecskemét elleni meccsekkel kapcsolatban a gyerekekben és bennem is van egy kis hiányérzet, többet is ki tudtunk volna hozni magunkból, de a helyzetkihasználás és a szerencse nem állt mellénk. Tapasztalatszerzésnek nagyon jó volt, a srácok láthattak nagyobb akadémiákon is edződő játékosokat, hiszen a Győr, Felcsút és a Szombathely is játszott. Remélem, hogy jövőre is be tudunk jutni egy ilyen országos döntőbe, hogy még több tapasztalatot szerezzünk” – fogalmazott portálunknak a csapat edzője, Makra Zsolt


A legnagyobb különbséget az jelentette, hogy ilyen játékerőt képviselő csapatok ellenében még nem játszhattak a Fehér Ignác Általános Iskola tanulói, itt pedig az ország legjobbjaival kellett játszaniuk. Ahogyan Makra Zsolt hozzátette: bár Szegeden is vannak nagyobb merítési lehetőséggel rendelkező iskolák, de még nem léphettek pályára ilyen csapatok ellen, mindezzel együtt így is meglepetés volt, hogy ők nyertek a megyei döntőben. Az edző úgy véli, az egy pont ellenére is megérte elmenniük Zalába, hiszen a játékosok és edzőként ő is sok tapasztalatot szereztek.

A jövővel kapcsolatban Makra Zsolt elmondta, szerencsés helyzetben vannak, mert a csapat fele még nem nyolcadikos, így rájuk számíthat a következő évben is. „Ez is különbség volt a tornán, mert a csapatok nagy többsége szinte csak nyolcadikosokkal dolgozott, aki pedig vegyes társasággal volt, voltak kisebbek a csapatában, azok rendre a hátsóbb régióban végeztek. Ebben az időben számít az egy-két év korkülönbség. A mi csapatunkban két nyolcadikos mellett két hatodikos volt, ez fizikálisan is nagy hátrányt jelent. Köszönettel tartozunk az önkormányzatnak, a sportkörnek és az iskolának, hiszen biztosították az edzéslehetőséget, valamint ennek az utazásnak az anyagi feltételeit. Mindenki összefogott azért, hogy eljussunk oda, és hogy jól szerepeljünk, ezt köszönjük szépen!” – összegzett Makra Zsolt.

Eredmények

Algyő-Csanádi Árpád Iskola, Budapest 0-3
Algyő-Pécs 0-2
Kecskemét-Algyő 2-2
Algyő-Dunakeszi 2-4

A C csoport végeredménye:

1. Dunakeszi, Széchenyi 11 pont
2. Budapest, Csanádi 7 pont
3. Pécs, PTE 6 pont
4. Kecskemét, Széchenyi városi 5 pont
5. Algyő, Fehér Ignác 1 pont