Hírmondós cikkeink

Honismereti témahét az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában

Honismereti témahét az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában

Minden tanévben megszervezzük a honismereti témahetet az algyői iskolában, melynek célja, hogy minden tanuló megismerkedjen a település múltjával, az ősi mesterségekkel, szokásokkal, alakuljon ki bennük a múlt értékeinek megbecsülése, a hagyományok tisztelet, ápolása.

Bővebben: Honismereti témahét az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában

 

Nagy Dia Nap - az országgal közösen vetítettünk

A Diafilmgyártó Kft. 60. jubileumának évében ismét felhívást intézett az ország gyermekintézményeinek, óvodáknak, iskoláknak, könyvtáraknak és játszóházaknak, hogy minél több gyerek találkozzon a diavetítés élményével, varázslatával.

Bővebben: Nagy Dia Nap - az országgal közösen vetítettünk

 

Bugaci kiránduláson voltunk

2014. november 7-8-án az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola 5. évfolyamos diákjai közül 30 főnek ingyenes lehetősége nyílt Bugacra látogatni.

Bővebben: Bugaci kiránduláson voltunk

 

Öko-karácsony

Fontos számunkra a környezetvédelem, és igyekszünk is eszerint élni hétköznapjainkat. Mégis, karácsonykor sokunkkal megesik, hogy pazarlunk, szemetelünk: többet, mint az év során bármikor. De ha "zöldek" vagyunk, legyünk azok az ünnepek alatt is!

Bővebben: Öko-karácsony

   

Zenei világnap az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában

Zenei világnap az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában

 

Az UNESCO Nemzetközi tanácsa Yehudi Menuhin világhírű hegedűművész kezdeményezésére 1975-ben október 1-jét a zene világnapja rangjára emelte.

Bővebben: Zenei világnap az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában

 

Fehér-tavi kirándulás

Fehér-tavi kirándulás

 

Borbás Bálint 4.a osztályos tanuló  a Madarak Fák  Napi megyei természetismereti versenyen elért eredményéért nyert egy 10 fős kirándulást a  Fehér-tóra. Legnagyobb örömünkre a családján kívül osztálytársait és osztályfőnökét választotta útitársul. Így szeptember 27-én elindult a csapat.

Bővebben: Fehér-tavi kirándulás

   

Boldogság és öröm kifejezése a művészetek nyelvén

2014. január 20-22. között Összművészeti fesztivál  került szervezésre Mórahalmon a  Homokháti Iskolaszövetség tagiskoláinak tanulói számára. A fesztivál célja: lehetőséget nyújtani a tehetséges gyerekeknek. Iskolánk Vers, próza és képzőművészet kategóriában indult, ahol Vers kategóriában Szekeres Laura 7. osztályos és Tóth Szilvia 5.b osztályos tanuló, Próza kategóriában Borbás Bálint 3.a osztályos tanuló arany minősítést kapott. Képzőművészet kategóriában Németh Éva 8.b osztályos tanuló bronz minősítést kapott. Felkészítő tanáraik: Újváriné Lőrincz Tünde, Huszkáné Németh Csilla és Süli Zsuzsanna.

Süli Zsuzsanna tanító

 

Gontle Khupe az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában

2 évvel ezelőtt Iván Zsuzsanna intézményvezető, az iskolában folyó idegen nyelvoktatás színesítésére, a diákok nyelvtanulásának ösztönzésére vette fel a kapcsolatot a Szegedi Tudományegyetem AIESEC irodájával.

Bővebben: Gontle Khupe az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában

   

Véradás az iskolában

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola Ifjúsági Vöröskereszt Alapszervezetének kezdeményezésére január 17-én első alkalommal szerveztünk véradást az iskolánkban. Az előkészületekbe aktívan bekapcsolódtak tanulóink.

Bővebben: Véradás az iskolában

 

ZölDiák – zöld hírek diákszemmel A karácsonyfák újrahasznosítása Algyőn

Karácsonykor az otthonunkban pompázó fenyőfa az ünnepek elteltével feleslegessé válik, melynek elszállításáról, újrahasznosításáról gondoskodni kell.

Bővebben: ZölDiák – zöld hírek diákszemmel A karácsonyfák újrahasznosítása Algyőn

   

Iskolai matematika verseny

Az ősszel megrendezett iskolai felsős matematika versenyen a következő eredmények születtek: az 5. évfolyamon I. helyezett lett Varga Enikő 5.a, II. lett Kertész Tekla 5.b és III. lett Lantos Szabina 5.a és Zakar Zsanett 5.b; a 6. évfolyamon I. helyezett lett Szalontai Botond 6.a, II. lett Pál Krisztián 6.b és III. lett Boldizsár Mihály 6.b; a 7. évfolyamon I. helyezést ért el Kucsera Edina, II. lett Csarnai Martin és III. lett Horváth Viktor 7. osztályos tanuló; a 8. évfolyamon I. helyezett lett Németh Éva 8.b, II. lett Bodó János 8.a osztályos tanuló.

A helyezettek oklevelet és ajándékokat vehettek át Horváthné Kunstár Andreától és Némethné Bognár Veronikától, a „Kovács Antal Alapítvány, felesége Vitéz Berta emlékére” kuratórium elnökétől és tagjától.

Malustyik Mihályné matematikatanár

 

Regionális karácsonyi vásár

Hagyományos karácsonyi vásárunkat december 10-én rendeztük meg iskolánk tornacsarnokában. A hetedik alkalommal megrendezésre kerülő vásárunkra a dél-alföldi régió ökoiskolái és JAM diákvállalkozásai közül 9 iskola fogadta el a Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány (JAM) és az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola meghívását.

Bővebben: Regionális karácsonyi vásár

   

ZölDiák – zöld hírek diákszemmel Újévi „zöld” fogadalmak

Az új esztendő közeledtével elgondolkozunk azon, hogy milyen jó dolgokért mondhatunk köszönetet, talán tanulunk hibáinkból, elgondolkodunk a jövőről, sok más mellett a zöld tennivalókon is. Osztályunk idén elszánta magát arra, hogy „zöld” újévi fogadalmat tegyen. Az alábbiakban szeretnénk megosztani a leginkább

Bővebben: ZölDiák – zöld hírek diákszemmel Újévi „zöld” fogadalmak

 

Őszi papír- és PET-palack gyűjtés

Hagyományainkhoz híven a Diákönkormányzat az idei tanévben is papír- és PET-palack gyűjtési versenyt hirdetett az iskolában. Az alsósoknál I. lett a 4.a osztály 2010 kg papírral, II. a 2.b osztály 1415 kg, III. a 3.b osztály 1341 kg; a felsősöknél I. lett az 5.a osztály 2076 kg papírral, II. az 5.b osztály 1499 kg és III. a 6.b osztály 1417,5 kg. Diákjaink összesen 16.180 kg papírt gyűjtöttek össze. Az osztályok az összegyűjtött papírok mennyiségétől függően zöldlevél jutalomban részesültek. A legtöbb zöldlevelet összegyűjtő osztály év végén egy jutalomkiránduláson vehet részt.

Turi Aliz 6.a osztályos tanuló

   

Természetbúvárok Köre

Október végén két különleges foglalkozáson vehettünk részt. Az első alkalommal a Szegedi Móravárosi iskola pedagógusai és középiskolásai voltak iskolánkban. 4 fős csapatokban 8 állomást jártunk körbe: A levegő ereje, A repülés alapjai, A szárny, amely a magasba emel, A természet színei, A víznek „bőre” van, avagy hogyan lehet a vízen járni, Körömlakkból szivárvány, Szivárvány eső nélkül és Árnyjátékok.

Bővebben: Természetbúvárok Köre

 

Ifjúsági Vöröskereszt ülése az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában

Október 10-én iskolánkba látogatott Kardos István a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, Buknicz Ivett az Ifjúsági Vöröskereszt országos elnöke, Sasvári Krisztina a Magyar Vöröskereszt Csongrád Megyei Szervezetének igazgatója, valamint Plesovszkiné Ujfaluczki Judit a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Szegedi Tankerületének igazgatója.

Bővebben: Ifjúsági Vöröskereszt ülése az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában

   

Regionális dió - ökovetélkedő az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola játékos vetélkedőt szervezett a Dél-alföldi Régió ökoiskoláinak. 2013. november 8-án az általános és középiskolások közösen töltöttek el egy kellemes napot, játékosan.

Bővebben: Regionális dió - ökovetélkedő az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában

   

2. oldal / 4