BÁZISINTÉZMÉNYI BEMUTATÓ ÖSSZEGZÉSE

Játékos vízi vetélkedő a napköziben

2019. március 22.

14.00-15.00 óráig

felelős: Ráczné Hadár Andrea

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola az Oktatási Hivatal bázisintézményeként sokszor szervez bemutatókat, foglalkozásokat, nyílt órákat, projekteket érdeklődő szakmai közösségek számára. Ilyen megosztani kívánt, jó gyakorlat a napközis munka is, amit innovatív kollégák szerveznek és bonyolítanak le egész évben. ÖKO-iskolaként a délutáni munka is szervezesen kapcsolódik a „ZÖLD programokhoz”.

A „Víz világnapjától” a „Föld napjáig” tartó, egy hónapos rendezvénysorozat is megosztani kívánt, jó gyakorlat az intézményben. Ennek nyitánya volt a „Játékos vízi vetélkedő a napköziben”. Hat helyszínen mozgathatták meg az agyukat és testüket az alsós, napközis gyerekek.

Az 1. állomáshely az udvaron volt, ahol a vegyes korosztályú csapatok kanállal való vízhordásban mérhették össze tudásukat. Balogh István tanító bácsi, mérőedénnyel felszerelkezve döntött az eredményekről.

A 2. helyszínen a csapatok váltófutásban versengtek. Klucsik Anita a futópályán mérte gyorsaságukat, és figyelte a pontos váltásokat.

A 3. állomást szintén az udvaron találhattuk, ahol Soós Helga tanító néni koordinálta a „gyakran” és „ritkán” fogyasztható italok számát és mennységét. Az italok csoportosítása sokszor meglepő eredményeket hozott, még a gyerekek számára is…!

A 4. helyszínen, a 3.b osztály tantermében Joóné Süli-Zakar Évi néni horgászkalandra invitálta a csapatokat. Az Alma együttes „Balaton” című dalára összegyűjtötték a vízi élőlényeket és a „Most mutasd meg!” játékkal vízparti történéseket kellett kitalálni.

Az 5. állomáshelyen Korcsok Gábor bácsi várta a gyerekeket. A 3.a tantermében gyurmával és vízzel kísérletezhettek a tanulók. Kis, úszó hajók formázása sokszor feladta a leckét a csoportoknak!!!

A 6. állomáson az üdítők és hűsítő italok cukortartalmával szembesítettük a gyerekeket. Kockacukorral lehetett megjeleníteni a cukormennyiségeket. T.-Kis Szilárd tanár bácsi PPT-vel is szemléltette a szervezetünk számára nélkülözhetetlen víz fontosságát!

A program zárásaként közösen értékeltük a feladatokat és kis ajándékokkal kedveskedtünk a legügyesebb csapatoknak. A lebonyolításban és fényképezésben Csepreginé Kis Nóra és Ravasz Éva segítettek.

A gyönyörű tavaszi idő és a változatos feladatok nagyon tetszettek a gyerekeknek, a péntek délutáni programok közül eddig ez tetszett nekik a legjobban.

Algyő, 2018.04.01.

Tisztelettel: Ráczné Hadár Andrea