Boldogságóra

Az idei november a “Boldogság-projekt” hónapja volt.

A “Jobb Veled a Világ” Alapítvány Boldogságóra programja a pozitív pszichológia kutatási eredményeire épített élménypedagógiai módszertan, melynek hatékonysága kutatásokkal igazolt. Dr. Bagdy Emőke professzor asszony neve is fémjelzi mindezt. “A program módszertana az első évben szakmai összefogás eredményeként, a pozitív pszichológia tudományos eredményeire építve került kidolgozásra pszichológusok, pedagógusok, kutatóprofesszorok önkéntes munkájának segítségével.

„A program a tanév minden hónapjában olyan témát jár körül, mely segíti és támogatja a gyerekeket a hétköznapi problémákkal való megküzdésben, és a folyamatos önismereti fejlesztéssel és boldogságérzetet fokozó technikák bemutatásával személyes, lelki egészségüket is tápláló kompetenciáikat fejleszti.

A boldogságórák célja nem az, hogy problémamentes életmodellt állítson a fiatalok elé, hanem hogy vezérfonalat adjon az óvodásoknak, iskolásoknak, hogy könnyebben nézzenek szembe a kihívásokkal, képesek legyenek megbirkózni a problémákkal, valamint hogy lehetőséget adjon a testi-lelki egészség megtartásához szükséges tényezők tanulmányozására és tudatosítására.”

A teljes Boldogságóra program 10 egymásra épülő témából áll, amelyek fokról fokra ismertetik meg a boldogság különböző összetevőit, feltételeit.  Ebből novemberben az alábbi témák kerültek feldolgozásra:

1. A hála gyakorlása

2. Az optimizmus gyakorlása

3. Társas kapcsolatok ápolása

4. Boldogító jócselekedetek

Megyesi Anikó Napközis Munkaközösség-vezető

Algyő, 2021-12-03