Öko-hét beszámoló

Hagyományos őko-hetünk témája az idén a Csuhé,kukorica (vessző, szalma) voltak. A hetünket, november 2-án indítottuk, de már hamarabb is voltak osztályok, akik ellátogattak a Tájházba a témához kapcsolódó kiállításra. A látogatások az öko-héten túlnyúlva egészen november közepéig folytatódnak.

Kézműves foglalkozásokkal ismerhették meg a gyerekek a vesszőfonás rejtelmeit, nehézségeit, megtapasztalva mennyire kemény munka elkészíteni akár egy egész kosarat. Ezt a lehetőséget szeretnénk itt megköszönni Izbékiné Cseuz Gabriellának és Szalmáné Simon Éva.

A kukoricát felhasználva a diákok menüsort találtak ki a képzeletbeli Algyői Étterem és Kávézó számára, továbbá receptgyűjteménnyel gazdagították iskolánkat.

A Power Point diabemutatón keresztül elmélyíthették tudásukat a felső évfolyamosok. A felsős diákjaink betekintést nyerhettek a kukorica történetébe is. A héten szerzett új ismereteikről tabletek és okostábla használatával, az iskolánk nyelvi laborjában, interaktív feladatok révén adtak számot a diákok.

A héten készült munkákból kiállítást rendeztünk iskolánkban azzal a céllal, hogy a tanulók megtekinthessék a többiek heti munkáját és büszkék lehessenek a saját termékeikre.

Bízunk benne, hogy ebben az évben is sikerült olyan téma köré szerveznünk a hetet, mely a gyermekek tetszését is elnyerte.

Joóné Süli-Zakar Éva és Fődi Zita programfelelős pedagógusok