Jubileumi alapítványi bált tartott az algyői iskola

Huszonötödik alkalommal rendezték meg a jeles ünnepséget.

Egy év kimaradásával, 2023. március 25-én immár a 25. Alapítványi Bált szervezték meg az algyői iskola tornacsarnokában, ahol közel 420 vacsoravendég és 250 támogató szülő vett részt – tájékoztatta lapunkat Gondáné Pál Ildikó igazgató.

Mint elárulta, 1996. április 18-án jegyezték be 54 szülő kezdeményezésére az Algyői Iskoláért Alapítványt. Fő célkitűzésük, hogy segítsék az iskola tanulóinak versenyeztetését, az év végi jutalmazásokat, a kirándulásokhoz pénzügyi segítséget adhassanak.

1997-től ezért minden évben bált szerveztek, hogy a bevételből valósíthassák meg célkitűzésüket. Sajnos a 2022-es esztendő kimaradt, de az elmúlt hétvégén immár a 25. bált tartották meg. A nyolcadik osztályosok nyitótáncával indult a hagyományok szerint a bál, majd az alsó tagozatos osztályok mutatták be tánctudásukat, mivel az intézményben heti egy órában tanulnak táncot a kis nebulók. A műsort vacsora és vidám mulatozás követte.

A táncok betanítása Ujváriné Lőrincz Tünde mesterpedagógus és Szabó Anita táncpedagógus munkáját dicséri. A csodálatos díszítést Anka Ildikó tavaszt idéző dekorációja koronázta meg.

Ahogy az iskola igazgatója, Gondáné Pál Ildikó mesterpedagógus fogalmazott, ez a hagyomány a település és az iskola életében kiemelkedő szerepet tölt be. A középiskolai felvételi utáni időszak a nyolcadikos tanulóik és szüleik számára már az elválásról is szól. Lassan elengedik a végzős tanulók kezét, s továbbadják őket a középiskolák karjaiba. A báli este mégis arról szólt, hogy a terembe fényt varázsoljanak csodálatos táncukkal, s szülő-gyerek-pedagógus önfeledten ünnepelt egy estén, elengedve a hétköznapi taposómalom kövét.

Tekintsék meg a báli képeket!

Forrás: