Vendégeink voltak a Szivárvány Óvoda pedagógusai (2010.)A TÁMOP- 3.1.4-08/2-2008-0049 pályázat keretében április 13-án az Algyői Általános Iskola egy beszélgetésre hívta meg a Szivárvány Óvoda pedagógusait. A programot Patyi Erika IPR (Integrált Pedagógiai Program) módszertani mentor-tanácsadó vezette, aki Budapestről érkezett hozzánk.
Az összejövetel célja az óvodából az iskolába történő átmenet megkönnyítése, hiszen egy gyermek életében nagy esemény az első általános iskolai osztályba lépés. A tanítók és óvodapedagógusok rendszeresen hospitálnak egymás óráin illetve foglalkozásain: a tanítónők megismerkednek a leendő tanítványaikkal, az óvónők pedig figyelemmel kísérik elballagott gyermekeiket. Mégis úgy gondoltuk, hogy a közös cél elérése érdekében szükséges egy szakmai beszélgetés.
A délután folyamán a pedagógusok megosztották egymással tapasztalataikat, valamint hangsúlyt kapott a családdal való kapcsolattartás, biztonságos támogató környezet, a kollégák kapcsolata és a szakmai támogatás.
Minden résztvevő nagyon hasznosnak tartotta e rendhagyó összejövetelt, és javaslatok születtek a következő közös programra.

Szabó Leonóra szakmai vezető