Hirdetés
<<  Augusztus 2017  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés


Falunapok Algyőn, 2010.2010. május 8-án a KEOP 6.1.0./B–2008-0022 azonosítószámú pályázat keretében megvalósuló „Első lépés a fenntartható háztartások felé – regionális képzés és kampány” részeként Algyői Falunapot szerveztünk.
Iskolánk, az Algyői Általános Iskola standja sok érdekességgel várta a látogatókat: az energia TOTÓ helyes kitöltését napelemes kulcstartóval jutalmaztuk; megjelentettük az iskolaújság KEOP-os különszámát, ami tartalmazza az eddigi összes programot írásokkal, fényképekkel; a hidrogén meghajtású kisautó működését Márton Dániel 6. osztályos tanulónk ismertette az érdeklődőkkel. A gyerekek készíthettek szélforgót, és kísérletezhettek a hatás-ellenhatás törvénye szerint „működő” levegő meghajtású lufival.
Nagy kedvenc volt az evezőpad, amit mindenki igyekezett kipróbálni. A gép kiírta, hogy a befektetett energiával mekkora munkavégzés történt.
Gálné Nagy Ildikó algyői Népi Iparművész kukoricacsuhéból készített különböző termékeket, és beavata a látogatókat az ősi mesterségek rejtelmeibe.
A CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület standjánál folyt a lakossági energia kérdőívezés, megismerhettük programjaikat, és barátkozhattunk óriás csótányokkal.
Szűcs László agrármérnöktől megtanulhattuk, a vályogvetés minden csínját-bínját, a vályogtégla előnyeit, és a hagyományos építkezés titkait.
A felsorakozó ökoház építészeti cégek – ArchEnerg, ÖKO-CENTRUM, Domi Épületgépészet – képviselői jóvoltából közvetlen közelről is megismerhettük a napelemet, a napkollektort, pellet tüzelésű kazánokat, és a kötetlen beszélgetések során sok-sok energiatakarékos praktikával gazdagodhattunk.
Novák Péter beszélgetős fenntarthatósági zenés show műsora rólunk, és hozzánk szólt. A gyerekek nagy örömére a dedikálás, és a közös fotózás sem maradt el az előadás végén.
A legnagyobb sikert azonban a Kalandtúra az EnergiaParkban című lézershow bemutató aratta. Óriási, felejthetetlen élmény volt látni a fényjátékot a vetítővásznon és a fák lombjain, együtt az energia témakörben legnagyobbat alkotó tudósok neveit Algyő címerével.

Szervezők