6. Regionális karácsonyi vásár, 2012.

Regionális karácsonyi vásár

Hagyományos karácsonyi vásárunkat december 11-én rendeztük meg iskolánk tornacsarnokában. A hatodik alkalommal megrendezésre kerülő vásárunkra a dél-alföldi régió ökoiskolái és JAM diákvállalkozásai közül 9 iskola fogadta el a Junior Achievement Magyarország Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány (JAM) és az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola meghívását. Vásárunkon részt vett: a szegedi Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a szegedi SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskola, a szegedi SZTEJKI Kossuth Lajos Általános Iskola, a szegedi Tömörkényi István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola, a Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, az orosházi Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpont Vörösmarty Mihály Tanintézménye, az orosházi Székács Evangélikus Közoktatási Intézmény, az orosházi Táncsics Mihály Közoktatási Intézmény és Tehetségközpont és a csongrádi Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola.

A vásárt Iván Zsuzsanna az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola igazgatója nyitotta meg. Rendezvényünket karácsonyi műsor színesítette: 5.b osztályosaink angol keringője a Carols Sing című karácsonyi dalra, felkészítő tanáruk Újváriné Lőrincz Tünde, a csongrádi Batsányi János Gimnázium és Szakközépiskola diákjainak a Télapó karácsonya – zenés mesejátéka, felkészítő tanáruk Postáné Pető Györgyi, az algyői iskola FourHipnos csapatának hip-hop tánca, Gyevi Krampuszaink tánca Szekeres Adrien: Száncsengő csilingel című dalára, felkészítő tanáruk Kakuszi Ildikó, 6. osztályosaink angol keringője a Christmastime című zenére, felkészítő tanáruk Újváriné Lőrincz Tünde.  A műsort követően táncház várta vendégeinket Hegedűs Edit vezetésével. Az idei vásárunkon is az ünnephez méltó, igényes alkotások között találhattuk meg a karácsonyi ajándéknak vagy az ünnepi dekorációnak valót. Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola diákjai, szülei és pedagógusai eredeti kézműves technikával készült portékáikat árusították. Kreatív látogatóink a kézműves standnál készíthették el saját kezűleg a téli ünnepkörhöz kötődő díszeiket. A vendégeket meleg teával, szendvicsekkel és finom házi süteményekkel várta a 6. osztály és a 8.b osztály a büfében.

A vásár ideje alatt a Gergely Orsolya, a JAM Oktatási, Vállalkozásszervezési Alapítvány ügyvezető igazgatója és munkatársai Szilágyi Orsolya és Katona-Szitár Alexandra „álruhában” pontozták a diákvállalkozásokat, a standokat, a termékeket és az eladókat, majd a vásár végén 3 kategóriában hirdettek eredményt: a „legszebb stand” díjat a Kis Gyevi JAM nyerte az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolából, a „leghatásosabb marketing munka” díjat a Segítő kezek nyerte a szegedi SZTEJKI Kossuth Lajos Általános Iskolából és a „legjobb diákvállalkozás” díjat a Legyen Ez a Divat (LED) Zrt. nyerte a szegedi Tabán Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézményből. Az algyői iskola Diákönkormányzata idén is versenyt szervezett az osztályközösségek számára, melyre minden osztály egy-egy ötletes és ökos karácsonyi termékével nevezhetett. Idén az alsósoknál a 2.a osztály karkötőjével, a felsősöknél pedig a 7.a osztály papírkoszorújával oklevelet és zöldlevelet nyert az osztályközösségének.

Külön szeretnénk köszönetet mondani a szülőknek, a helyi vállalkozóknak és magánszemélyeknek, akik a segítségünkre voltak.

Kériné Bódi Judit és Zsoltné Kender Tünde

szervező pedagógusok