Fussuk át a napot! - Fussuk át a napot!

Fussuk át a napot!

24 órás futás

Iskolánk, az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola álmodott egy nagyot, s meghirdette a település első 24 órás futását. Az eseményre diákok, szülők, algyői lakosok és civil szervezetek jelentkezését vártunk.

A programot 2016. május 27-én, pénteken 10 órakor kezdtük az iskola sportpályáján. Szombat reggel 10 óráig futott a település apraja-nagyja.

A programon résztvevő futók száma jóval 300 fő felett volt. Ki-ki a maga erejét ismerve választott időkeretet. Volt, aki 3-4 percet vállalt, de akadtak olyanok is, akik 2 óránál hosszabb időt is futottak. Délelőtt az alsó tagozatosoké volt a terep, délutánra a felsősök is kivették a részüket a közös futásból. Napközben csatlakoztak szülők is. Vállalt időkeretet az Önkormányzat, a Zsibongó néptáncegyüttes és az algyői Futókör is.

 

Délután és este családias hangulatban telt a nap, gyakran 20-25 ember is futott egyszerre. Éjszaka a szülők és a futók vállaltak többnyire időpontokat, Koczka Ágnessel vigyáztuk a program lefolyását, majd reggel 6 órától pedig újra csatlakoztak diákjaink is.

A pedagógus kollégák is futottak a gyerekekkel, ezzel is példát mutatva és erősítve a közösség összetartozásának fontosságát. Szombaton 10 órára újra népes csapat gyűlt össze diákokból, szülőkből és tanárokból, és Ficsór Barnabás tanár úr felvezetésével közösen futottunk át a Faluházhoz és szakítottuk át a célszalagot.

Köszönet illeti a program szervezőit: Ficsór Barnabást, Ficsorné Réti Emesét és Varga Ágnest, valamint a lebonyolításban résztvevő kollégákat. Hálásak vagyunk a támogató segítségért Győrfi Lászlónak és Bruckner Tamásnak, az Algyői Faluháznak és a Polgárőr Egyesületnek.

A programon részt vevők aláírtak egy dicsőségfalat, melynek a grafikai kivitelezésében Korcsok Gábor jeleskedett, valamint Torma Tibor munkájának köszönhetően egy molinó is hirdette a programot.

Köszönjük a szülőknek, a néptánc-csoportnak, a futókörnek és az önkormányzati dolgozóknak, hogy szerepvállalásukkal segítették a program sikerét és megmutatták a gyerekeknek az összetartás, a közös cél érdekében hozott áldozat szerepét és örömét.

A visszajelzések alapján mindenki jól érezte magát és várja a folytatást a következő évben. Rajtunk nem múlik…