Madarak és Fák Napja

Madarak és Fák Napja

megyei szintű természetismereti vetélkedő az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában

„ …évente egy nap szenteltessék a madarak és fák védelmében.”

/Herman Ottó/

Iskolánk hagyományaihoz híven, ebben a tanévben május 6-án szervezte meg az alsó tagozatos tanulók részére a „Csak együtt létezhetünk” címmel meghirdetett megyei szintű természetismereti vetélkedőt, mely a Madarak és Fák Napjához kapcsolódott.

Csongrád megye általános iskoláiból 17 csapat nevezett. Minden csapat előzetes feladatként készült az év fájából, a mezei szilből és az év madarából, a harisból, valamint a csapatok elkészítették a nevükhöz hű kitűzőjüket. A versenyzőket Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szegedi tankerületének Igazgató Asszonya, Molnár Áron úr, Algyő polgármestere, valamint Horváthné Kunstár Andrea megbízott intézmény­vezető köszöntötte. A színvonalas versenyt iskolánk irodalmi szakkörös diákjai nyitották meg vidám verses összeállításukkal. A komplex természetismereti vetélkedőn elméleti és játékos feladatok vártak a gyerekekre.

Versenyünkre jól felkészült csapatok érkeztek, melyet az eredmények támasztanak alá. Helyezések: I. helyezett lett a HARISnyások csapata: Perneki Dóra 2. b, Kertész Mihály 3. b és Gavallér Erika 4. a (Algyői Fehér Ignác Általános Iskola, Algyő). II. helyezett lett a Természetkutatók csapata: Vinczenti Lujza 2. o., Fári Bence 3. o. és Sajti Imre 4. o. (Szent István Általános Iskola, Hódmezővásárhely). III. helyezést ért el a Természetgyógyászok csapata: Mag Ákos 2. o., Sirkó Regő 3. o és Vízhányó Fruzsina 4. o. (Szent István Általános Iskola, Hódmezővásárhely), valamint a zsűri IV. helyet is hirdetett, melynek nyertese a Fekete bors csapata lett: Kojcic Gergő 2. o., Csányi Vivien 3. o. és Kojcic Kitti 4. o. (Szegedi Fekete István Általános iskola, Szeged). A csapatok munkáinak értékelésében segítségünkre volt: Németh Anikó a Szegedi Tudományegyetem Füvészkert igazgató asszonya, Darázs Endréné a CSEMETE pedagógiai szakosztály munkatársa és Ábrahám Krisztián a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság környezeti nevelője. Vetélkedőnket támogatta Algyő Nagyközség Önkormányzata, az Ezerjófű Algyői Egészségvédő Kör Közhasznú Egyesület, a CSEMETE Természet- és Környezetvédelmi Egyesület, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága, valamint a Szegedi Füvészkert.

Minden versenyző csapatunknak szívből gratulálunk! Kollégáinknak köszönjük a felkészítő és segítő munkát.

 

Szabó Beáta szervező pedagógus

 

Megyei Természetismereti Vetélkedő