Rendezvények

Dél-alföldi Regionális Ökoiskola találkozó Algyőn, 2010. okt.Hagyományunkhoz híven 2010. október 08-án az Algyői Általános Iskola Zöld iskola épületében megtartottuk az őszi ÖKOISKOLA TALÁLKOZÓ-t, 15 ökoiskolából 29 pedagógus vett részt.

Bővebben: Dél-alföldi Regionális Ökoiskola találkozó Algyőn, 2010. okt.

 

Kerékpártúra - Mobilitás hét, 2010.

Az Algyői Általános Iskola az Európai Mobilitás Hét keretein belül szeptember 17-én pénteken kerékpártúrát szervez Hódmezővásárhelyre.

Közútjainkon jelenleg több mint 600 millió gépjármű közlekedik, és ez a szám a közeljövőben várhatóan csak növekedni fog. Ennek megfelelően várható, hogy a gépkocsik által kibocsátott szén-dioxid mennyisége is megduplázódik, illetve megnégyszereződik a légkörben. A légkör szennyezését jelentősen lehetne csökkenteni, ha az autógyárak mind nagyobb arányban szerepeltetnék a hibrid- és alternatív meghajtású járműveket.
A kerékpártúrával fel kívánjuk hívni a lakosság figyelmét a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire, valamint a közösségi, a kerékpáros és a gyalogos közlekedés fejlesztésének szükségességére.

 

Kérjük, a túrára hozzatok magatokkal láthatósági mellényt,
akinek nincs, számára biztosítunk!

Gyülekező: 14.15-től az 5-8. évfolyamosoknak a Fehér iskolánál, a 3-4. évfolyamosoknak a Zöld iskolánál

Várható érkezés: 18 óra körül

Sok szeretettel várjuk az érdeklődő diákokat és szülőket!

 

9. oldal / 20