Rendezvények

Állatkiállítás a napköziben 2010.


Április 30-án rendeztük meg a napköziben az állatkiállítást, ahová ebben az évben is sok kis gazdi hozta el kedvencét. A szebbnél-szebb állatkák a Zöld Iskola udvarán vonultak fel, ahol mindenki megtekinthette őket, s még szavazhattunk is az általunk legérdekesebbnek, legszebbnek, legviccesebbnek tartott kis résztvevőre.  Meglehetősen nehéz feladat volt ez a gyerekek számára, hisz sok különleges állatot láthattak. Volt többek között ékszerteknős, hörcsög, baromfi és természetesen több kutyus és cicus is részt vett a „versenyen”.  
Köszönjük mindenkinek a részvételt, állatoknak és gazdiknak egyaránt, reméljük jövőre is találkozhatunk velük!

Csepreginé Kis Nóra napközis nevelő

 

Megyei szintű természetismereti vetélkedő az Algyői Általános Iskolában (2010. 05. 07.)

Madarak és Fák Napja
Megyei szintű természetismereti vetélkedő az Algyői Általános Iskolában

Iskolánk hagyományainkhoz híven, ebben a tanévben már 10. éve szervezte meg az alsó tagozatos tanulók részére a „Csak együtt létezhetünk” címmel meghirdetett megyei szintű természetismereti vetélkedőt, mely a Madarak és Fák Napjához kapcsolódott.
Csongrád megye általános iskolából 17 csapat nevezett.
Minden csapat előzetes feladatként bemutatkozásra készült az év fájából az ezüst hársból és az év madaraiból a fecskékből: partifecske, füsti fecske, molnár fecske. A csapatok nevüket kitűzőként hozták. A komplex természetismereti verseny keretében sokrétű, színes feladatok vártak a gyerekekre.
Versenyünkre jól felkészült csapatok érkeztek, melyet az eredmények támasztanak alá:

Bővebben: Megyei szintű természetismereti vetélkedő az Algyői Általános Iskolában (2010. 05. 07.)

 

10. oldal / 20