Hírmondós cikkeink

Iskolába csalogató rendezvénysorozatunk – Karácsonyi vásár

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola és a Junior Achievement Magyarország (JAM) szeretettel meghívja Önt és családját a 2013. december 10-én 14.30 órától az iskolánkban megrendezésre kerülő karácsonyi vásárunkra. Vendégeink a dél-alföldi ökoiskolák diákjai és a JAM diákvállalkozásai. Programjaink: a gyerekek által természetes anyagokból készített „ökos” karácsonyi díszek, ajándékok vására; a vendégek és az algyői diákok hangulatos előadásai. Mindenkit sok szeretettel várunk!

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola diákjai

 

„A mesék birodalmában” mesemondó verseny alsó tagozatos tanulóknak

Október 24-én az alsó tagozatos tanulóink a mesék birodalmában tettek kalandos utazást. Mindenki az egyéniségéhez illő mesével tért vissza. Versenyünkön igazi gyöngyszemeket adtak elő. Eredmények: 1-2. évfolyamon I. helyezett lett Bálint Csenge 1.a, II. Szabó Dorina 2.b, III. Molnár Csinszka 1.b és különdíjas lett Nyilas Lili 2.b. A 3-4. évfolyam I. helyezett lett Jerney Richárd 4.b, II.  Dancsik Dávid 4.a, III. Borbás Bálint 3.a és különdíjas lett Kiss Virág Napsugár 4.a, Németh Réka 4.b

Szebeni Lászlóné tanító

 

ZölDiák – zöld hírek diákszemmel Tippek az öko karácsonyhoz

 

Megyei első hely súlylökésben fiúknál, lányoknál

Szeptemberben rendezték meg Szegeden a 2013/2014. tanévi Atlétika Diákolimpia Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság megyei döntőjét. 

Bővebben: Megyei első hely súlylökésben fiúknál, lányoknál

   

Sporteredményeink

Az október 8-án megrendezett iskolai atlétikai versenyen

Bővebben: Sporteredményeink

 

Erdei iskola Neusiedl am See-nél

Algyő Nagyközség Önkormányzata, valamint a szülők támogatásával, 15 diákunk a Hebertsfeldeni Általános Iskola tanulóival együtt egy hetet tölthetett el Ausztriában.

Bővebben: Erdei iskola Neusiedl am See-nél

   

SzeReTeD természettudományos diáklabor

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola bekapcsolódott a SzeReTeD projektbe. Mit is jelent ez a mozaikszó? Szegedi Regionális Természettudományos Diáklaboratórium. A 2012/2013-as tanévben épült meg a SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnáziumban a 21. századi elvárásoknak maximálisan megfelelő, fantasztikusan felszerelt labor.

Bővebben: SzeReTeD természettudományos diáklabor

 

Sportágválasztó az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában

Harmadik alkalommal hívtuk meg tanítványainkat és szüleiket az iskolánk kiemelt sportágai bemutatására. A célunk, segítséget adni a választásban, információkkal, bemutató edzésekkel. Helyszíneken betekintettünk az edzéseken folyó munkába:

Bővebben: Sportágválasztó az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában

   

Zentán jártunk

Szeptember 7-én iskolánk 27 tanulója zentai jutalomkiránduláson vett részt. Gyors határátkelés után szerencsésen megérkeztünk a szerbiai városba, ahol a lakosság apraja-nagyja az 1697. szeptember 11-i csatára emlékezett, melynek során a keresztény sereg legyőzte a törököket.

Bővebben: Zentán jártunk

 

Zöld hírek diákszemmel Spórolás környezetvédelemmel 5 pontban

  1. 1. Költsünk kevesebbet gyógyszerre!

Ha még nem tennénk, válogassuk meg a háztartási szemetet, szabadítsuk fel a kukánk nagy részét a szelektív hulladékgyűjtéssel! Elég akár egy kéznél lévő kukazsák, amibe az újrahasznosítható papír, műanyag- és üvegszemetet vegyesen gyűjtjük, majd az Algyőn sok helyen megtalálható „szuperkukákba” (szelektív szemétgyűjtőkbe) a helyszínen kiválogatjuk.

Bővebben: Zöld hírek diákszemmel Spórolás környezetvédelemmel 5 pontban

   

Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet kapott az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolának Akkreditált Kiváló Tehetségpont oklevelet adományozott.

Bővebben: Akkreditált Kiváló Tehetségpont címet kapott az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola

 

Budapesti „sportos” kirándulás

40 gyerekeket tudtunk jutalmazni ezzel az úttal a 2012/2013-as tanévben nyújtott sportteljesítményéért.  Nagy összefogás az anyagiak biztosítása, amiért köszönetet mondunk: Algyő Nagyközség Önkormányzatának és az Algyői Sportkörnek.

Bővebben: Budapesti „sportos” kirándulás

   

Alapítványi bál

Alapítványi bál

 

Február 15-én került megrendezésre az Algyői Fehér Ignác Általános Iskolában a 17. alapítványi bálunk. A bálra lelkesen készülődtek az algyői iskolások, a kicsik és a nagyok is. Az estét – hagyományainkhoz híven – Herczeg József Polgármester Úr nyitotta meg beszédével.

Bővebben: Alapítványi bál

 

Serdülő terematlétika bajnokság Dorozsmán

Serdülő terematlétika bajnokság Dorozsmán

 

A hagyományokhoz híven iskolánk tanulóival részt vettünk a Csongrád megyei serdülő terematlétika bajnokságon a kiskundorozsmai Orczy Általános Iskola tornacsarnokában február elsején. Iskolánk legeredményesebb tanulója Bakos Dorina 8.a osztályos tanuló, aki megnyerte a helyből ötösugrást és második helyezett lett a 30 m-es síkfutásban.

Bővebben: Serdülő terematlétika bajnokság Dorozsmán

   

Országos elődöntőben 3. helyezett lett az algyői csapat

Országos elődöntőben 3. helyezett lett az algyői csapat

Február 22-én Karcagon került megrendezésre a Játékos Sportverseny Országos elődöntője, ahova az idén is eljutott iskolánk csapata a megyei első helyezésével. Játékos Sportverseny: a diákolimpia versenyrendszerének legszínesebb, legsokoldalúbb felkészülést igénylő versenyein a legfiatalabb diáksportolók küzdenek a helyezésekért.  A sor- és váltóversenyek ugró, dobó, futó versenyszámai komoly próbatételt jelentenek. A pontos feladat végrehajtás mellett, a diákok megtanulnak küzdeni a csapatért, a társakért, amit a későbbiekben a választott sportágukban is jól kamatoztathatnak.

Bővebben: Országos elődöntőben 3. helyezett lett az algyői csapat

 

Megyebajnok ismét iskolánk csapata

Megyebajnok ismét iskolánk csapata

2014. február 5-én az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola sportcsarnokában rendezték meg a Játékos Sportverseny Csongrád Megyei Diákolimpiát. A verseny eredménye: a megye bajnoka lett – harmadik alkalommal – az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola csapata (9 ponttal), elsőként jutottunk tovább az országos elődöntőbe. II. helyezett lett a hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskola csapata (15 ponttal), III. lett a szegedi Rókusi I. számú Általános Iskola csapata (23 ponttal), IV. lett a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola, Szakképző Iskola és Kollégium csapata 30 ponttal, V. lett a Forráskúti Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény csapata 39 ponttal.

Bővebben: Megyebajnok ismét iskolánk csapata

   

Játékos sportverseny iskolai és körzeti forduló

Játékos sportverseny iskolai és körzeti forduló

Novemberben került megrendezésre a Játékos sportverseny iskolai fordulója, amelyen a versenyzők egyénileg gyűjtötték a pontokat. Céljuk az volt, hogy bekerüljenek az iskolai csapatba, amelynek az országos bajnoki cím elnyerésére még négy fordulón: a körzetin, a megyein, az országos elődöntőn és végül a döntőn kell sikeresen szerepelnie. Az iskolai fordulón 41 alsós diák mérte össze ügyességét, a következő eredmények születtek: a 2003-as fiúknál I. Nemcsok Dávid 4.b, II. Igaz Roland 4.a és III. Dénes Balázs 4.b; a lányoknál I. Szekeres Rebeka 4.b, II. Mircse Gréta 4.a és III. Igaz Nikolett 4.a; a 2004-es fiúknál I. Körmös Attila 3.a, II. Lovász Tamás 3.a és III. Salamon Milán 3.a; a lányoknál I. Janecskó Tamara 3.a, II. Bíbor Mirtill 3.a és III. Süli Eliza 3.a; a 2005-ös fiúknál I. Németh Bercel 2.a, II. Forgó Dániel 2.a és III. Janecskó Alex 1.a; a lányoknál I. Üveges Gabriella 3.a, II. Sulyok Rebeka 2.a és III. Karasz Luca 3.a.

Bővebben: Játékos sportverseny iskolai és körzeti forduló

   

3. oldal / 4