Hírmondós cikkeink

Német versmondó verseny Hódmezővásárhelyen

Német versmondó verseny Hódmezővásárhelyen

 

Január végén első alkalommal vettek részt iskolánk tanulói a Németh László Gimnázium, Általános Iskola német nyelvű versmondó versenyén. A diákok egy kötelező és egy szabadon választott verset adtak elő. Az 5-6. évfolyam kötelező verse: Josef Guggenmos Erlebnis, a 7-8. évfolyam verse Rainer Maria Rilke Herbsttag.

Bővebben: Német versmondó verseny Hódmezővásárhelyen

 

Versmondó verseny alsó tagozatos diákjainknak

Versmondó verseny alsó tagozatos diákjainknak

„A jó vers élőlény, akár az alma,
ha ránézek, csillogva visszanéz,
mást mond az éhesnek s a jóllakottnak
és más a fán, a tálon és a szájban,
végső tartalma, vagy formája nincs is,
csak él és éltet.”
/Weöres Sándor/

Weöres Sándor gondolatai ihlették versmondó versenyünket. Tanulóink a versek igazi gyöngyszemei közül válogattak. Eredmények: 1-2. évfolyamon I. helyezett lett Molnár Csinszka 1.b, II. Kiss Virág Fanni 1.b, III. Forgó Dániel 2.a, különdíjas lett Szabó Dorina 2.b osztályos tanuló. 3-4. évfolyamon I. helyezett lett Üveges Gabriella 3.a, II. Németh Réka 4.b, III. Nagy Olga 4.b, különdíjas lett Dancsik Dávid 4.a osztályos tanuló.

Minden versenyzőnknek szívből gratulálunk!

Szebeni László tanító

 

Föld Órája - 2014

Föld Órája - 2014

A Föld Órája egy világméretű önkéntes kezdeményezés, melyet a WWF hívott életre, hogy megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akció keretében arra kérik a résztvevőket, támogatókat, hogy minden év márciusának utolsó szombatján este világszerte kapcsolják ki és le egy órára a nem létfontosságú lámpáikat és elektromos berendezéseket.

Bővebben: Föld Órája - 2014

 

ZölDiák – zöld hírek diákszemmel

ZölDiák – zöld hírek diákszemmel

A madarak gondozása télen

Télen a madarakra igen fontos lenne odafigyelnünk, hisz nem mindig találnak élelmet a Mi segítségünk nélkül. Ha nem segítünk nekik, a madarak megfagynak, ugyanis az étel által nyerik a zsírt, amely felmelegíti a testüket.

Bővebben: ZölDiák – zöld hírek diákszemmel

   

4. oldal / 4