Boldogsággal zárta az áprilist az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola

Forrás:

https://kk.gov.hu/boldogsaggal-zarta-az-aprilist-az-algyoi-feher-ignac-altalanos-iskola

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola április végén remekbe szabott online előadást tartott az érdeklődő társintézmények számára a Boldogságóra program megvalósításának helyi műhelytitkairól. Az Örökös Boldog Iskola címmel rendelkező intézmény célja, hogy segítse tanulói testi-lelki egészségének megőrzését, és megbízható vezérfonalat nyújtson az életben való boldoguláshoz.

„Gyengeségek helyett erősségek!” – ez volt a mottója az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola 2024. április 25-én megtartott online előadásának, melyen az intézmény igazgatója, dr. Gondáné Pál Ildikó a Boldogságóra program helyi sajátosságairól beszélt az érdeklődő pedagógusoknak.

Elmondta, hogy a program megvalósítása során az iskola azokra az alaptézisekre épít, melyek szerint a pozitív érzelmek erősítése a testi-lelki jólét megteremtésének és megőrzésének záloga, a személyes erősségek feltárása segít szembenézni a kihívásokkal, és a különböző boldogságfokozó tevékenységek gyakorlása az egyén kiteljesedéséhez, egy boldog közösségi élet kialakításához vezet.

Szó esett az iskolai foglalkozásokba ágyazott különböző témák feldolgozásáról: optimizmusról, háláról, társas kapcsolatokról, jó cselekedetekről, célokról, megküzdési stratégiákról, apró örömökről, testmozgásról, fenntartható boldogságról, megbocsátásról.

Órákon felvett, előzetesen megtekinthető filmrészletek igazolták, komolyan gondolják, amit mondanak. Ők egy erősségfókuszú gondolkodásmód alkalmazására helyezik a hangsúlyt, és mindazt, ami a diákokat erősebbé teszi – legyen az kíváncsiság, kreativitás, bátorság, őszinteség, szeretet, önkontroll, önbizalom vagy kitartás – fejleszteni kívánják.
Az intézményi dekorációk is magukért beszélnek, egyebek között szemet és szívet gyönyörködtető szeretet- és hálafák jelzik, a gyerekek megértették a program lényegét, és szívesen vesznek részt benne.
Ők már mindenképpen nyertek. Az iskola mindent elkövet, hogy boldog és kiegyensúlyozott élet várjon rájuk!

Forrás:

https://kk.gov.hu/boldogsaggal-zarta-az-aprilist-az-algyoi-feher-ignac-altalanos-iskola