Bolyai Matematika Csapatverseny

Iskolánk 8. a osztályos tanulóiból remek kis csapat indult a Bolyai Matematika Csapatversenyen. A megyei fordulót 3-ként zárták, majd az országos írásbeli következett. Itt a középmezőnyben végeztek. 

Gratulálunk nekik!

Belovai Adél
Belovai Péter
Bencsik Barnabás
Molnár Méda
Felkészítő tanáruk: Huszkáné Németh Csilla

BEBRAS – e-Hód Hódítsd meg a biteket! 2023-as verseny az algyői iskolában

Az idén először neveztünk 22 felső tagozatos, informatika szakkörös tanulóval a „BEBRAS: Nemzetközi informatikai és számítógép-készség verseny (International Contest on Informatics and Computer Fluency) – MINDENKINEK” magyarországi „e-Hód HÓDítsd meg a biteket!” elnevezésű versenyére. A nemzetközi kezdeményezésben több mint 40 ország vesz részt, minden év novemberében.

A versenyre korcsoportonként lehet nevezni. Az 5-6. osztályos korcsoport a Benjamin, a 7-8. osztályos korcsoport pedig a Kadét nevet viseli.

Az idei versenyben Magyarországon több mint 41 ezer tanuló vett részt, 301 iskolából.

Az iskolák versenyében – az átlagpontszámot figyelembe véve – iskolánk diákjai az igen előkelő 48. helyet szerezte meg.

A Benjamin kategóriában a legeredményesebb versenyzőnk az 5. osztályosok közül Táborosi Fanni 5.a osztályos tanuló, a 6. évfolyamról pedig Vörös Árpád 6.a osztályos tanuló lett.

A Kadét kategóriában a legmagasabb pontszámot Belovai Péter 8.a osztályos tanuló érte el.

Felkészítő tanáruk: Talla Szilvia

Gratulálunk a versenyzőknek!

Taroltak az algyői iskola diákjai a Kőrösyben

A Szegedi SZC Kőrösy József Közgazdasági Technikum ebben a tanévben is megrendezte 7-8. osztályos tanulók számára a KözgazdászPalánta versenyt, amelyre iskolánk is nevezett egy csapattal.

Az Algyői Fehér Ignác Általános Iskola 8.a osztályának Pénzmosók nevű csapata nagyszerűen vette az akadályokat, 30 csapatból az első két forduló leküzdése után bejutott a döntőbe, a legjobb nyolc közé.

A döntő fordulóra 2023. december 7-én, 15 órakor került sor Szegeden, a technikum épületében.

A fináléban nagyon szoros küzdelem alakult ki az első két helyen álló csapat között. Végül –  a zsűri döntése alapján –  iskolánk csapata nyerte el a fődíjat.

Gratulálunk a nagyszerű eredményhez!

A győztes csapat tagjai:
Volford Tekla 8.a
Belovai Péter 8.a
Boros Rihárd 8.a
Felkészítő tanár: Talla Szilvia
Karácsonyi üdvözlet legfelül